tiistai 28. joulukuuta 2010

Kotonaolon ihanuus ja reissuunlähtö

Ihana, ihana loma. Tänään puimme vaatteet päälle vasta kahden aikaan, mitä tapahtuu todella harvoin. Aina pitää mennä jonnekin tai tehdä jotakin. Tänään ei ole tarvinnut. On ollut aikaa muun muassa kuunnella ihan rauhassa musiikkia - myös pukin tuomia mainioita lahjalevyjä.

Alin kuva on pojan aamulla keittiön ikkunasta nappaama. Lunta on pihalla jo toista metriä, ja lisää leijailee koko ajan. Tuosta ikkunasta voisi oikeastaan laskea pulkalla ulos.

Olisi mukavaa vain olostella kotosalla, mutta huomenna pitää taas pakata laukku. Suunnaksi otamme pohjoisen sukulaiset ja vähälumisemmat rinteet.

torstai 23. joulukuuta 2010

Joululimusiini

Aamun tunnit kotona ennen lähtöä mummolaan olivat pitkiä, ainakin pojan mielestä. Reppu oli pakattuna hyvissä ajoin ja kaikki mahdolliset ajankuluttamiskeinotkin käytetty jo hieman liian aikaisin; tonttulimusiineja ehti piirtää aika monta, ennen kuin vaari tuli hakemaan.
Mutta nyt olemme vihdoin perillä ja pakkautuneet tavaroinemme isomummon yläkertaan nukkumaan. On julmetun kylmä, sisäseinissäkin hieman viileys hiipii. Ulkona näkyy vain huurteisia puita silmänkantamattomiin.
Hyvää joulua itse kullekin!

sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Lahja itselle

Ostin eilen joululahjan itselleni: aivan mahtavia sisustuksellisia inspiraationlähteitä täynnänsä on ruotsalaisten Annika Huettin ja Ulf Huett Nilssonin Detaljer-niminen kuvakirja. Ihanaa, että kohta on myös aikaa aukoa sitä.

Viikonloppu on mennyt lämpöisissä perhetunnelmissa: vaari ajoi meidät tänään tuiskussa nukketeatteri Hevosenkenkään katsomaan Urpon ja Turpon joulunäytelmää. Oli kikatusta, oli hyvää oloa, lapsonen kainalossa.

Alin kuva on pojan aamuisilta ikkunalautakruisailuiltaan ottama.torstai 16. joulukuuta 2010

Lentoon

Uusimmassa Divaanissa oli valtavan kaunis lamppu - Ingo Maurerin Lucellino, kuvatekstissä kerrotaan. Se kuvastaa aika lailla tuntemuksiani tällä hetkellä: enää kolme työpäivää ja voin toivottaa tervetulleiksi pitkät aamut ja joutilaat joulupäivät!

sunnuntai 12. joulukuuta 2010

JouluasetelmaVielä reilu viikko töitä ja sitten saa levähtää, onneksi. Työtahti on ollut taas aika lailla liian hurja uuden (opetus)jakson alkaessa ja korjaamattomien kokeiden ahdistellessa.

Koristelimme eilen pojan kanssa perinteisen joulumarjaoksan. Siinä on tonttujen lisäksi hänen päiväkodin joulukalenterista viime vuosien varrella saamiaan koristeita. Marjaoksa on puutonttujen ohella liki ainoita joulukoristeitamme - liiat hörhelöt eivät tunnu hyvältä.

maanantai 6. joulukuuta 2010

Lentokoneita ja pastellisävyjä

Meillä on ollut tänään lentokenttä ikkunalaudalla. Ilmeisesti eläytyäkseen viikonlopun yli meillä majailleiden vieraidemme etelänmatkallepääsyjännitykseen (lakkoja oli kotimaan lisäksi myös heidän kohdemaansa kentällä), lähetti poika leikkikoneiden lisäksi lentoon koko paperilennokkiarsenaalinsa.

Minä taas tein tänään hassun huomion siitä, miten hienosti äitini antamien villasukkien pastellisävyt sopivat yhteen Posies-yhtyeen uusimman levyn kannen kanssa.

Kohta luvassa piparkakkuja ja tietysti mekkokritiikkiä perinteiseen itsenäisyyspäivätyyliin. Sitten kohti uutta ja onneksi hieman vajaata työviikkoa.

keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Joulukäpy ja kalenterin avaus

Tänään avasimme pojan kanssa ensimmäisen luukun legojoulukalenterista. Äitiä jännittää aina yhtä lailla, mitä sieltä tulee. Tänään tuli lumiukko, jolla on ihmeelliset robottikädet.
Joulu on (monen muun ajan rinnalla) ehdottomasti parasta aikaa vuodesta. Kaikki valot ja tuoksut pimeyden keskellä, lämpimät ajatukset antamisesta. Ja tietysti joulukalenteri.
Joulukuusta ei oman perhe-elämäni aikana ole kotiin hankittu, kun aina viuhdotaan siellä ja täällä - eikä varmaankaan hommata tänä vuonnakaan. Luulen nimittäin, että poika innostuu pikkuruisten joulupuiden koristelusta yhtälailla. En nyt millään muista, mistä lehdestä tuon käpykuvan riuhtaisin irti.
Kuvaan tuli sattumalta mukaan myös yksi mahdollinen joululahjatoiveeni: Untitled-niminen Maison Martin Margielan tuoksu, josta olen kuullut pelkkää hyvää.