torstai 29. syyskuuta 2011

Mekkopäivitys


Mekkouutiskynnys on ehdottomasti pitkästä aikaa ylittynyt! Oi mekkoiloa ja onnea! COSilla on nimittäin vihdoin nettikauppa! Ja siellä oli ehkä tsiljoona ihanaista taskullista työmekkolaista huutamassa nimeäni! Ja minä niin otin ne luokseni!
Kiitos Issuesin Inkelle ilouutisen levittämisestä.

Kuvat ovat tuolta Cosin sivuilta.

keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Tuopposet

Viikonloppuisen mökkimatkailun varrella poikkesimme kirpputorille jos toisellekin. Ystävän harjaantunut aarresilmä poimi yhdestä loossista nämä Oiva Toikan tuopposet. Koska hänen oma kokoelmansa on jo varsin mittava, minä sain lunastaa ne oman kokoelmani aloittajiksi, vaivaisella kolmella eurolla kappale. 
Itse en kauhean usein olutta juo, mutta saattaahan se olla että nämä uhkaavasti pimenevät illat vaativat joskus runsaammankin annoksen punaviiniä seurakseen.

sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Mökkiviikonloppu

Takana on pirskahtelevan ja tirskahtelevan mahtava viikonloppu tyttökavereiden kanssa - ehkä kauneimmalla mökillä ikinä.

torstai 22. syyskuuta 2011

Rusk(e)aa

On satanut niin, että ballerinoista on lähtenyt liimaukset irtoamaan. Ensimmäiset ihmeellisen väriset vaahteranlehdetkin kohtasin aamuisella työmatkallani. Taitaa virallisesti olla syksy.

sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Sunnuntain valo

Sunnuntaipäivä täytettiin tänään pyöräretkellä, Le Havrella ja islantilaisilla suklaalakuilla. Oli tarpeen vetää kunnolla henkeä, sillä huomenna alkaa ylppärikorjausrytäkkä, jonka oheen ei juuri muuta ohjelmaa mahdu.

Aamulla makkariin osui aika ihmeellisen hieno valo, jonka yritin ei-niin-ihmeellisillä kuvaustaidoillani tallentaa. Tuon mustavalkoisen Ziczac -tyynyn tilasin kesällä Mum'sin kautta. Se on suosikkisisustajani Susanna Vennon suunnittelema.

torstai 15. syyskuuta 2011

Omput ja soseet

Syksyyn kuuluvat äidin ja isän mökiltä tuomat punakanelit ja valkeakuulaat. Ja niistä tehty ihana hillo. Tästä lähin syksyyn kuuluvat myös optiset omenat vuodelta 1973.

tiistai 13. syyskuuta 2011

Sulkatyyny ja unelma höyhensaarista

Viime päivien tai melkein jo viikkojen ajatukset ovat liikuskelleet asioista yksinkertaisimmassa: nukkumisessa. Nukahtaminen tai nukkuminen ei ole nimittäin ollut minulle aikaisemmin mikään ongelma, lyhyitä poikkeuksia lukuunottamatta. Mutta nyt viime viikot ovat olleet ihan kamalan vähäunisia. Stressiäkö tämä sitten on vai mitä lienee. Asioista itsestäänselvimmästä on joka tapauksessa tullut yhtäkkiä hirvittävän vaikea ja maailman suurin. Toivottavasti tämä on vain vaihe ja ohimenevää.

Unimaailmoista ja niiden höyhensaarista löytyy kätevästi aasinsilta sisustustyynyihin; uusimmasta Divaanista bongaamaani Luhdan sulkatyynyä oli pakko lähteä Lanternaan asti hakemaan. Vanha nojatuoli suorastaan vaati sitä piristyksekseen.

sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Maissi

Töiden alkamisessa parasta on ollut se, että viikonloput tuntuvat taas viikonlopuilta. Ah sitä onnea, kun voi perjantaina töiden jälkeen oikaista itsensä sohvalle pojan seuraksi pikkukakkosta tuijottelemaan (ja salaa hiukan torkahtelemaan) tietäen, että seuraavana päivänä ei tarvitse mennä minnekään.

Eilen puuhailin lempiharrastukseni eli tavaransiirtelyn parissa, ja yritin keksiä toiselle pohjoisen sukulointireissulta löytyneelle taululle paikkaa. Tuo maissi lehvästöineen on jotenkin niin kirkasvärinen, että se tuntuu joka paikassa hiukan irralliselta. Olen alkanut haaveilla yhdestä mustasta seinästä makkariin; kenties sitä vasten sekin löytäisi paikkansa.

Viikon varrella löytyi pitkästä aikaa ihastuttavaa uutta musiikkiakin kuunneltavaksi. Other Lives kuulostaa monen suosikkiyhtyeeni mikstuuralta; siinä on aimo annos Midlakea ja kunnon tujaus uljasta Sigurrosmaista orkestraatiota. Suosittelen, jos edellämainitut herättävät tyytyväistä hyrinää!